Oletko jo tutustunut aluevaaleihin?

Pirkanmaan aluevaltuustoon valitaan 79 jäsentä. Pirkanmaa on Suomen suurin hyvinvointialue. Siihen kuuluu Tampereen lisäksi 22* muuta kuntaa

Mistä aluevaltuusto päättää?

Tammikuussa valittavat aluevaltuutetut päättävät Pirkanmaan hyvinvointialueen strategiasta ja johtamisjärjestelmästä. Lisäksi aluevaltuutetut päättävät näistä asioista:

 1. Perusterveydenhuolto
 2. Erikoissairaanhoito
 3. Sosiaalihuolto
 4. Lasten, nuorten ja perheiden palvelut
 5. Työikäisten palvelut
 6. Ikääntyneiden palvelut
 7. Mielenterveys- ja päihdepalvelut
 8. Vammaispalvelut
 9. Oppilas- ja opiskelijahuolto
 10. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
 11. Pelastustoimi

Olen ehdolla.

Olin elämäni ekan kerran ehdokkaana vaaleissa tänä keväänä, kun te äänestäjät saitte valita uudet kunnallisvaltuutetut. Sain 234 ääntä, mikä on ekakertalaiselle hyvä määrä. Kiitän luottamuksesta jokaista äänestäjääni!
Hienosta kokemuksesta innostuneena koen, että on tärkeää olla uudelleen käytettävissä. Ovathan aluevaalit teemojensa puolesta erittäin osuvat omaan asiantuntemukseeni. Olen siis aluevaaleissa ehdolla Vihreiden listalla sitoutumattomana ehdokkaana.

Sote-alan asiantuntemus

Olen terveystieteiden maisteri ja työskentelen sosiaali- ja terveyspolitiikan tutkijana Kelassa. Teen samalla väitöskirjaa Tampereen yliopistoon. Olen perehtynyt mm. työkykyyn ja osatyökykyisten haasteisiin työmarkkinoilla, sosiaaliturvaan, lasten ja nuorten hyvinvointiin sekä mm. äitiyspakkaukseen. Aiemmin toimin mm. terveysviestinnän tekijänä ja Tampere Convention Bureaun toiminnanjohtajana.

Laaja tietopohja

Katson asioita pirkanmaalaisen linssien lisäksi myös laajemmin. Osaan suhteuttaa isot ja pienet asiat oikeisiin mittasuhteisiin, sillä opiskelin kansainvälisessä porukassa Public and Global Health -ohjelmassa. Minulla on runsaasti kansainvälistä työ- ja opiskelukokemusta, mistä ammennan tuoreita ideoita terveys- ja sosiaalipalvelujen kehittämiseen. Tärkein perusta kaikelle päätöksenteolle on tutkittu tieto.

Nyt on mahdollisuus selkeyttää palvelupolkuja!

Pidän tärkeänä, että rakennamme toimivan hyvinvointialueen, jossa eri osa-alueet pelaavat kokonaisuudessa hyvin yhteen. Haluan siis, että saat tarvitsemasi hoidon ja tuen nykyistä vähemmällä etsimisellä ja odottamisella.

Nämä ovat TOSI tärkeät vaalit!

Nyt sinäkin omalla äänelläsi vaikutat siihen, ketkä tekevät kaikki isot kauaskantoiset päätökset, kun uudet hyvinvointialueet käynnistetään. Kannattaa siis ehdottomasti äänestää!
Jos haluat kysyä jotain vaaleihin, hyvinvointialueisiin, sote-uudistukseen tai sosiaaliturvaan liittyvää, ota minuun yhteyttä! Vastaan mielelläni ja otan selvää, jos en heti tiedä vastausta.

*Pirkanmaan hyvinvointialue:

Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.